Over Maurice

Maurice_spreekt

Altijd positief, gepassioneerd, krachtig en behulpzaam, dat is wat Maurice als geen ander typeert. Door een spierziekte is hij sinds 2004 verlamd vanaf zijn onderrug, waardoor hij nu rollend door het leven gaat in plaats van lopend. Maar ondanks dat zijn lijf niet altijd meewerkt, gaat Maurice elke dag weer op zoek naar nieuwe doelen en uitdagingen. Hij is nu meer dan ooit betrokken bij zijn gezin en heeft hij zijn eigen training- en coachingsbedrijf opgericht. Anderen helpen om hun mogelijkheden en passies te ontdekken is een van zijn grootste drijfveren.

Sport is voor Maurice een belangrijke uitlaatklep. Als het even tegenzit, kan hij er zijn pijn en frustraties in kwijt. En wanneer hij zich goed voelt, kan hij intens genieten van de vrijheid die hij ervaart als hij op zijn handbike door de natuur fietst. Door zijn doorzettingsvermogen en discipline heeft hij op sportgebied veel bereikt: hij reed meerdere kwart- en halve triatlons in binnen- en buitenland. Geen wedstrijden die speciaal georganiseerd werden voor mensen met een beperking, maar reguliere sportevenementen. Maurice is namelijk een groot voorstander van de inclusieve samenleving: een maatschappij waar iedereen tot zijn recht kan komen en waar talent voorop staat, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd of beperking.

Het is een van zijn grote dromen dat de Paralympische en Olympische Spelen ooit worden samengevoegd tot één evenement. Zijn rolstoel is voor Maurice immers maar een vervoermiddel, het zegt niets over wie hij is of waartoe hij in staat is. “Ik kan niet lopen, maar verder kan ik alles.”