Maurice spreekt

Maurice, motiverend spreker

Maurice bereikte het dieptepunt van zijn leven, maar klom weer uit het dal en herpakte zichzelf.

Door zijn ultieme doorzettingsgevoel en positiviteit is hij nu succesvoller en gelukkiger dan ooit tevoren.

Niet alleen zijn bijzondere levensverhaal spreekt tot de verbeelding, Maurice is ook als geen ander in staat om anderen te inspireren om op zoek te gaan naar doelen in het leven en hun dromen uit te laten komen. Boordevol kracht, emotie en humor weet hij mensen diep te raken en aan te sporen tot het ondernemen van actie.

Inspirerende spreker

Kun je weer gelukkig worden als je hele leven van het ene op het andere moment als een kaartenhuis in elkaar stort? Het antwoord op die vraag is ja, zolang je daar zelf voor kiest! Maurice Wiegman is door een spierziekte sinds 2003 verlamd vanaf zijn onderrug en zit in een rolstoel. In plaats van te treuren om alles wat hij niet meer kon, ging hij op zoek naar nieuwe doelen. Hij slaagde er in een succesvol eigen training- en coachingsbedrijf neer te zetten, gaf een nieuwe invulling aan zijn rol als spil van het gezin en bereikte de ene na de andere topprestatie op sportgebied. Zo reed hij met zijn handbike meerdere kwart- en halve triatlons in binnen- en buitenland en streeft hij zonder enige moeite valide sporters voorbij.

Maurice is een groot voorstander van de inclusieve samenleving: een maatschappij waarin iedereen tot zijn recht kan komen en waar talent voorop staat, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd of beperking. Hij ziet zijn rolstoel niet als een handicap, maar slechts als vervoermiddel. ‘De grootste beperking zit in je hoofd’, is één van zijn gevleugelde uitspraken. ‘Ik kan niet lopen, maar verder kan ik alles.’

De positiviteit van Maurice is aanstekelijk. In zijn lezingen slaagt hij erin om met zijn bijzondere verhaal het publiek te raken en inspireren. Door zijn unieke kijk op het leven en zijn vermogen om ieder obstakel  te overwinnen lukt het hem om mensen op een andere manier te laten denken over de problemen in hun eigen leven. Wat ligt er allemaal binnen je mogelijkheden? Waar word je écht gelukkig van? En wat weerhoudt je om het leven te leiden waar je stiekem van droomt? Maurice helpt anderen om het antwoord te vinden op deze en vele andere vragen. Hij neemt het publiek mee op een reis door hun leven en laat de mensen bewust worden van hun beperkingen in het heden en hun mogelijkheden voor de toekomst. Na de lezing gaat het publiek gegarandeerd met een overvloed aan nieuwe inzichten weer naar huis.

http://www.athenas.nl/sprekers/maurice-wiegman

Neuro Linguistisch Programmeren

YES_YOU_CAN

NLP is een methode waarmee je onder andere:

Leert om beter (effectiever) met jezelf, en andere mensen, te communiceren;
Ontdekt hoe je overkomt en wat de (onbewuste) sturing is achter je handelen en je gedrag;
Leert hoe je nog succesvoller je doelen kunt bereiken, door gebruik te maken van modelleringstechnieken.