Boeken

In 2016 verscheen bij uitgeverij Lucht het boek Leven is een keuze! van Maurice Wiegman in samenwerking met journaliste Marion van Es.

Stel, je bent in de bloei van je leven, je hebt een vrouw en twee jonge kinderen en een leuke baan. Je drumt in een band, doet aan hardlopen en fietsen en voetbalt regelmatig met je zoon. En dan ineens blijk je ernstig ziek te zijn en kom je in een rolstoel terecht. Het overkwam Maurice Wiegman (1966). Een halfjaar lang bracht hij door op een matras in de woonkamer, rouwend om alles wat hij was kwijtgeraakt. Daarna maakte hij de keuze om weer te gaan leven. Ruim tien jaar na de diagnose heeft Maurice talloze sportieve prestaties op zijn naam staan, waaronder drie medailles voor een halve triatlon. Hij runt een succesvol eigen coachingsbedrijf en is nog steeds de spil van zijn gezin. Ondanks de vele obstakels die hij op zijn weg tegenkomt en de pijn die er dagelijks is, heeft hij zijn dromen laten uitkomen. Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met tegenslag. Soms is die tegenslag zo zwaar dat het voelt als het einde van de wereld. Je hebt geen idee hoe je verder moet. Dit boek helpt je om vooruit te kijken en nieuwe doelen te vinden, hoe onmogelijk dat ook lijkt. Met behulp van zijn eigen ervaringen, inspirerende verhalen, praktische tips en veel ruimte om je eigen gedachten op te schrijven, leert Maurice je met dit boek te ontdekken dat er veel meer mogelijk is dan je denkt.

Bruna – Leven is een keuze!
Bol.com – Leven is een keuze!


In 2005 verscheen Is er verschil?. Dit boek gaat over het eerste jaar na de diagnose, waarin Maurice Wiegman werd gevolgd door journaliste Marianne Ames en fotograaf Marcel Rozenberg. Wat komt er allemaal op je af als je net te horen hebt gekregen dat je de rest van je leven in een rolstoel zal zitten?

Bol.com – Is er verschil?